#

Рецепти под ‑

Ставете рецепти во други рецепти. Поставете време и напор со создавање рецепти за образец. Вметнете ги основните рецепти во сложени рецепти. Повторно користете ги под ‑ рецепти во бескрајни комбинации.

Достапно на iOS, Android и Web.

How it works

Кога менувате под-рецепт, како што се „кора од пита“, цената автоматски се ажурира за вас во сите рецепти и елементи од менито што го содржат како „Пита од јаболка“, „Пита од тиква“ и „Пита од боровинки“.

Трошоци за работна сила

Фактор во трошоците за работна сила во вкупната цена на производството. Специфицирање на трошоците на час за различни активности. Споредете ги трошоците за храна наспроти трошоците за работна сила. Додадете описи на секоја активност за лесна референца.

Достапно на веб.

How it works

Кога креирате активност како "мијат лимони и исечете ги на парчиња", можете да ги додадете на рецепти ("Основен сос од лимон"), како и предмети од менито ("торта од лимон, служи 8"). Погледнете колку трудот чинеше различни компоненти додаваат на вашите производи.

Следете го отпадот

Расипување и отпад јадат на вашите маргини. Извесни инциденти на отпад за да ја подобрите вкупната точност на трошоците за храна. Ажурирајте го вашиот инвентар за да одразувате количини на потрошени состојки.

Достапно на iOS.

How it works

Кога снимате инцидент со отпад за состојка како што се „банани“, ќе најавите детали за тоа што се случило („3 кг; оштетени во пратката“). Можете исто така да го ажурирате вашиот инвентар во исто време ("банани; -3кг").

#